Sedemdenné suché hladovanie

1.Teória suchého hladovania

Na rozdiel od klasického hladovania na vode sa pri suchom hladovaní vylučuje pitie tekutín. Vylúčenie pitného režimu totiž spôsobuje, že nastáva urýchlené štiepenie tukov. Bunky organizmu bojujú nielen o výživu, ale aj o vodu. Suché hladovanie môže trvať až 10 dní a viac. Človek bez pitia vydrží minimálne 6 dní.

Známy odborník na suché hladovanie je L.A. Ščennikov, ktorý sa zaoberá sa liečebnou bioenergetikou. Ten si nechal dokonca túto metódu patentovať.

Ščennikov rozlišuje dva typy suchého hladovania:

1.čiastočné (polosuché)

2.úplné

Pri polosuchom hladovaní sú povolené rôzne vodné procedúry a zvlažovanie ústnej dutiny – v žiadnom prípade však nemožno vodu preglgnúť. Vyplachovanie čriev pomocou klystíru je tiež zakázané, lebo je to skrytá forma pitia. Pri tomto type hladovania dochádza k aktivácii rôznych pochodov, ktoré spôsobujú rýchle a kvalitné očistenie organizmu.

Ščennikov vysvetľuje prebiehajúce procesy v organizme tak, že ak nepijeme nič (samozrejme ani nejeme), prevládne v organizme živel Ohňa, ktorý spaľuje „jedy únavy“, rozpúšťa infiltráty, tukové nádory (lipómy), nádory, čistí črevá, posilňuje imunitu.

V dôsledku odvodňovania organizmu dochádza k boju o vodu medzi telesnými bunkami a mikroorganizmami. Telesné bunky sú vo výhodnejšom postavení, preto odoberajú prednostne vodu a tým dochádza k odvodneniu mikroorganizmov a rýchlej likvidácii infekcií.

Odvodňovaním organizmu sa rýchle zahusťuje krv, čím dochádza k rôznym osmotickým tlakom medzi krvou a medzibunkovou tekutinou. Do krvi preniká tekutina z medzibunkových

tkanív, ktorá so sebou strháva medzibunkové usadeniny a tak dochádza k čistote.

Vodné procedúry nútia kožné póry naplno vstrebávať vodu do organizmu kožou. Voda, ktorá pri pitnom režime smeruje z hlbín organizmu ku kožným pórom, má teraz opačný smer,

t.j. od kožných pórov do centra organizmu. Koža sa vyčistí, dochádza v nej k zlepšeniu výživy, lepšej cirkulácii obranných látok a k výdatnejšiemu vstrebávaniu voľných elektrónov z okolia.

Táto procedúra prečistí akupunktúrne body a zlepší prietok energie. Pretože v organizme je všetko prepojené a všetko so všetkým súvisí, dochádza k sčítaniu efektivity procesov.

Jeden deň suchého hladovania sa rovná podľa odborníkov 3-4 dňom klasického hladovania na vode.

Pri úplnom suchom hladovaní sú zakázané všetky vodné procedúry, povolené je iba preplachovanie ústnej dutiny.

Suché hladovanie patrí však do rúk odborníka, pretože v rukách neskúseného človeka môže mať zlé následky. Ja som tento typ hladovania absolvovala od roku 2013 viackrát, dokonca aj s manželom. Metóda nie je vhodná pre každého, treba zvážiť aspekt fyzického tela (po konzultácii s lekárom) a tiež psychiky – každý má svoju cestu a nie je iba jedna správna cesta na dosiahnutie cieľa. V sebe človek nájde často tú správnu odpoveď.

RNDr.Zita Baraňayová
Použitá literatúra: Mudr.Vilma Partyková: Hladovění pro zdraví

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.